Çinli bilim insanları açıkladı! Şişe suyundan daha güvenli

Çinli bilim insanları açıkladı! Şişe suyundan daha güvenli

The Hill’in haberine göre, Çinli bilim insanları, suda en yaygın bulunan polistiren, polietilen ve polipropilenin insan sağlığı üzerindeki etkilerini inceledi.

Araştırma kapsamında yüksek seviyede kalsiyum karbonat (kireç taşı) ve magnezyum içeren musluk suyu kaynatıldığında içeriğindeki kalsiyum karbonatın mikroplastikleri etrafında kümelenerek hapsedip zararsız hale getirdiği saptandı.

Araştırmada suyu kaynatmanın mikroplastiklerin zararlı etkilerini tamamen yok etmediği fakat ele alınan 3 plastik bileşiğin en az yüzde 80’inin zararlarını ortadan kaldırdığı gözlendi.

ŞİŞE SUYUNDAN DAHA GÜVENLİ

Kaynatılan musluk suyunun şişe suyundan daha güvenli olduğu, plastik kirliliğinin sağlık üzerindeki bazı olumsuz etkilerinden bu yöntemle kaçınılabileceği bildirildi.

ABD’deki Columbia Üniversitesi’nden araştırmacıların ocakta “Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS)” adlı dergide yayımlanan çalışmasında şişe suyunun bir litresinin yaklaşık çeyrek milyon nanoplastik içerebileceği ortaya konulmuştu.

Araştırma, “Environmental Research Letters” adlı dergide yayımlandı.

Hakkında

Check Also

Vali Tülay Baydar Bilgihan’dan yoğun ziyaret programı

BURDUR-BHA Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, kamu kurumları, meslek kuruluşları ve eğitim kurumlarına yönelik ziyaretlerini …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir