Defne Fidanları ve Biberiye Fideleri Üreticilere Dağıtıldı

Ula ilçesinde, bin dekar üretim alanıyla önemli pazar payı olan üreticilere 20 bin defne fidanı ve 20 bin biberiye fidesi dağıtıldı. Törene, Ula Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan, Muğla İl Tarım Müdürü Muhammed Sevinç, Bakanlık yetkilileri, muhtarlar, üreticiler ve meslek örgütleri katıldı.

Ula ilçesi Elmalı Mahallesinde yapılan törende, üreticilere defne ve biberiye fidanları dağıtıldı. Dağıtımın amacı, üreticilerin ekonomik değeri yüksek olan tıbbi, aromatik ve boya bitkilerine yönelmesini sağlamak ve kırsal kalkınmaya katkıda bulunmaktı. Dağıtıma, Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinden de üreticiler katıldı.

Ev sahipliği yapan Elmalı Muhtarı Ali Arda, 2015 yılında başlayan ve gittikçe büyüyen defne üretim alanları ile üreticinin yüzünün güldüğünü söyledi. Üreticiler adına konuşan Saadet Süzer, defne üretiminden memnun olduğunu ve kooperatifleşmek ve distilasyon merkezi kurmak istediğini belirtti.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammed Sevinç konuşmasında “Bakanlığımızın destekleriyle 2015 yılında başlayan ve büyüyen “Tıbbı, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Yaygınlaştırılıp Geliştirilmesi” çalışmaları kapsamında “Karyanın Hazinesi Defne” projesi le bugün Ula İlçemiz Elmalı Mahallesinde 20 bin, İlimizde ise toplamda 32 bin defne fidanını bedelsiz olarak üreticilerimize dağıtıyoruz. İlimiz coğrafyası, iklimi ile üretecimizin bilgi ve tecrübesiyle ıtri tıbbi ve aromatik bitki yetiştirmeye uygun” dedi.

İl Tarım Müdürü Muhammed Sevinç konuşmasının devamında, “Bu nedenle elde edilen başarı bizi Bakanlığımız ciddi anlamda desteklenmiş ve İlimizi “Kümelenme” merkezi seçmiştir. Bundan sonra da üreticilerimize destek amacıyla adaçayı, kekik, sakız, keçiboynuzu gibi daha birçok tıbbi aromatik bitki dağıtmaya devam edeceğiz. Diğer bir aşamada amacımız çiftçi örgütlenmesini sağlamak ve tarımsal sanayileşmeyle desteklemek olacaktır. Ekonomik değeri yüksek ürünlerin özellikle atıl arazilerin değerlendirilmesi amacıyla yaygınlaştıracak ve üreticimizin kazanması için çalışmalara ve desteklemelere devam edeceğiz. Üreticilerimize projemizin hayırlı olmasını diliyor, bereketli olsun diyorum” dedi.

Ula Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan ise, “Her ne kadar sanayi ülkesi olsak da bir tarım ülkesiyiz. Ula gibi verimli toprakları olan ilçemizde üretim kadar toprağın doğru kullanılması, doğru üretim modellerinin seçilmesi çok önemli. Burada İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerimizin rehberliği çok kıymetli. Üreticilerimizin bunu dikkate alarak üretim yapması önemlidir. Bu anlamda ekonomik değeri yüksek olan defnenin burada dağıtılıyor olması özellikle 32 bin fidandan 20 bin fidanının Ula’da dağıtılıyor olması bizi bil hayli memnun etti. Başta Valiliğimize olmak üzere İl ve İlçe Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Üretimin üreticilerimize ekonomik kazanç olarak dönmesini ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Törende, protokol üyeleri, üreticilere fidan dağıtımının ardından bahçede defne fidanı diktiler ve yetişen defneleri hasat ettiler. Tören, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Hakkında

Check Also

Anadolu Otoyolu’nda yoğun kar yağışı ulaşımı felç etti

ANKARA-BHA Ankara’yı Bolu ve İstanbul’a bağlayan Anadolu Otoyolu’nun Cankurtaran mevkiinde sabah saatlerinde etkisini artıran yoğun …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir