General Motors kazanç beklentilerini yeniden açıkladı ve 10 milyar dolarlık ASR’yi duyurdu

General Motors Co. finansal görünümünü güncelledi ve hissedar getirilerini arttırmayı ve gelecekteki büyüme için bir rota belirlemeyi amaçlayan bir dizi stratejik finansal hamleyi duyurdu. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Mary Barra liderliğindeki şirket, daha önce üretim programlarını etkileyen UAW grevi gibi aksaklıkların ardından tüm yıl kazanç beklentilerini eski haline getirdi.

Otomobil üreticisi, grevin faiz ve vergi öncesi kar (EBIT) üzerindeki etkisine rağmen, yaklaşık 1,1 milyar dolarlık bir düzeltme gerektiren güçlü kar projeksiyonları açıkladı. GM, 31 Aralık 2023’te sona erecek yıl için, adi hisse senedi sahiplerine sunulan net gelirin 9,1 ila 9,7 milyar dolar arasında olmasını ve düzeltilmiş FVÖK’ün 11,7 ila 12,7 milyar dolar olmasını bekliyor.

Hissedarlara değer kazandırmak için cesur bir adım atan GM, vadeli ödeme anlaşmasının bir parçası olarak 6,8 milyar dolar değerinde hissenin derhal elden çıkarılacağı 10 milyar dolarlık hızlandırılmış hisse geri alım (ASR) girişimini açıkladı. Geri satın alınan toplam hisse sayısı, ASR süresi boyunca GM’nin ortalama hisse senedi fiyatına bağlı olacak ve 2024’ün dördüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Bu girişim Bank of America, N.A., Goldman Sachs & Co. LLC, Barclays Bank PLC ve Citibank, N.A. gibi finans kuruluşları tarafından yönetilmektedir.

Ayrıca GM, Ocak 2024’ten itibaren geçerli olmak üzere adi hisse senedi temettülerinde %33’lük bir artış yapacağını duyurdu. Hissedarlar, bir sonraki yılın Ocak ayından itibaren üç ayda bir hisse başına 12 sent temettü artışı bekleyebilirler.

Şirket ayrıca stratejik finansal düzenlemeler yaparak Ekim ayından bu yana mevcut olan 6 milyar dolarlık kredi anlaşmasını feshetti ve ASR’de yer alan bankalarla 3 milyar dolarlık yeni bir kredi hattı oluşturdu. Bu hamle GM’ye mevcut ASR planı dışında gelecekteki hisse geri alımları için ek esneklik sağlıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Hakkında admin

Check Also

Emekli ek zammı Resmi Gazete’de

Bir haftadır Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanması beklenen emekliye ek zam kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir