Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Narin Güran’ın ölümü ile ilgili önemli açıklama

ANKARA-BHA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır’da kaybolduktan sonra cansız bedenine ulaşılan 8yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin başlatılan soruşturmanın detayları hakkında bilgi verdi. Tunç, olayla ilgili yürütülen soruşturmanın kapsamlı ve dikkatli bir şekilde sürdürüldüğünü vurguladı.

Bakan Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Narin Güran’ın ölümüne dair Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın tüm aşamalarının yakından takip edildiğini belirtti. Otopsi işlemlerinin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda gerçekleştirildiğini ve bu sürecin sabah 10.30’da başladığını, akşam 21.40’ta tamamlandığını açıkladı. Otopsi sırasında alınan doku örneklerinin hem Diyarbakır hem de İstanbul Adli Tıp Kurumlarında detaylı analizlere tabi tutulacağını ve bu incelemelerin ardından ölüm nedeninin kesin olarak belirleneceğini belirtti.

Tunç, soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişilerin ifadelerinin alındığını ve bu aşamada gözaltı sayısının 24’e yükseldiğini bildirdi. Soruşturmanın her ayrıntısının titizlikle incelendiğini ve elde edilen deliller doğrultusunda gerekli işlemlerin yapıldığını ifade eden Tunç, “Narin Güran’ın ölümüne neden olan veya neden olan kişiler, adalet önünde hesap vermekten kaçamayacaktır. Olayın aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkması için kararlı bir şekilde çalışıyoruz,” dedi.

Bakan Tunç, olayın aydınlatılması için yürütülen çabaların devam edeceğini ve adaletin tecelli etmesi için tüm hukuki yolların kullanılacağını sözlerine ekledi.

Hakkında

Check Also

Türkiye Ortak Tarım Politikası Ağı 26. Bölgesel İzleme ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı

NEVŞEHİR-BHA Programa Nevşehir Vali Yardımcısı Mücahit Öztürk ve bölge iller vali yardımcıları, İl Tarım ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir